Objavte čaro ručne vyrábaných štetcov od značky Escoda

 escoda titulka

Štetce sú pri maľovaní azda tou najdôležitejšou pomôckou - nanášame nimi farby, vytvárame štruktúry, pomáhajú nám v detailoch a mnoho iného. Aj preto platí, že čím viac sa do umenia a tvorenia ponoríte, tým viac dbáte na kvalitu a pôvod týchto pomocníkov. Nájsť však na dnešnom trhu kvalitu nemusí byť také ľahké. A preto sme sa rozhodli do našej ponuky pridať štetce od značky Escoda, ktorej kvalitu si chvália umelci po celom svete.

Takmer storočná tradícia štetcov

Budovanie tejto populárnej značky sa začalo už v roku 1933, kedy si Josep Escoda Roig otvoril malý podnik so štetcami neďaleko Barcelony. Jeho priezvisko dalo meno prvej továrni na štetce v Španielsku a sám Josep Escoda si dal za úlohu vyrobiť tie najlepšie štetce pre umelcov. V tomto odkaze pokračujú aj ďalšie generácie rodiny, ktoré posielajú do sveta kvalitné a ručne vyrábané štetce už vyše 85 rokov.

Escoda 3

Vyrábajú štetce mimoriadne vysokej kvality

Procesy, ktorými sú štetce Escoda vyrábané, sú tradičné a používané predchádzajúcimi generáciami.
Ani tradičnosť im však nebráni v tom, aby hľadali moderné cesty a riešenia, ktoré pomôžu zlepšiť ich produkty a tým aj práce maliarov. Prírodné vlasy štetcov pochádzajú z tých najjemnejších chĺpkov zvierat, ale v ich ponuke postupne pribúdajú aj syntetické vlákna. Tých umelých majú zatiaľ až osem druhov, ktoré sa líšia farbami, priemermi, silou i trvanlivosťou a od prírodných vlasov sa nedajú rozlíšiť pohľadom ani za pomoci hmatu.

Štetce vznikajú pod dohľadom odborníkov

Vďaka spomínaným tradíciám sa v Escode štetce vyrábajú jeden po druhom pod dohľadom odborníkov. Zamestnanci továrne majú za sebou dlhoročné školenia, ktoré obsahujú aj tajné recepty výroby. Aj vďaka tomu sa ich výrobky tešia záujmu nielen akvarelistov, umelcov s akrylom či olejom, ale aj keramikárov, dekoratérov a reštaurátorov. Vlasy štetcov sa pri ručnej výrobe balia do niklu alebo zlata a sú pokryté tenkou vrstvou kovu. Objímka je zalisovaná trojitým vrubom, ktorý patrí pod ochrannú známku štetcov Escoda. Následne sú na štetce aplikované tajné receptúry, ktoré zaručia to, že vlasy si zachovajú tvar, ktorý získali pri výrobe.

Escoda 2

Ako sa starať o štetce Escoda?

Je múdre venovať takto kvalitným a ručne vyrábaným štetcom správnu starostlivosť, pomocou ktorej vám vydržia čo najdlhšie. Ak premýšľate nad tým, ako na to. Prinášame vám zopár jednoduchých postrehov:

  • po každom použití štetec vyčistite
  • začnite opláchnutím štetca v pohári s vodou
  • následne naneste na štetec trochu mydla
  • odstraňujte farbu, kým nebude pena bezfarebná
  • otrite štetec o ruku, aby ste odstránili mydlovú penu
  • znovu štetec opláchnite
  • keď je štetec čistý, môžete upraviť jeho tvar
  • naneste naň extra panenský olivový olej a vytvarujte vlasy do pôvodnej polohy
  • takto hydratovaný a špicatý štetec vám zaručí bezproblémové ďalšie použitie

Štetce Escoda sú kvalitnou a cenenou pomôckou, ktorá by nemala chýbať v ateliéri žiadneho umelca. Preto, ak doma ešte nemáte ten svoj, určite nahliadnite do našej ponuky, kde si môžete vybrať z najrozličnejších tvarov a použití.

Vidíme sa pri ďalšom blogu!

Váš tím MMart

Zdroj: MMart | escoda.com

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz